Державний навчальний заклад "Шумське професійно-технічне училище"

Математика і професія

«Математику вже тому треба вивчати, що вона розум в порядок приводить і все навчоло нас моделюється математикою, в т. ч. і професії», ‒ такими словами ведучого розпочалися інтелектуальні змагання «Математика і професія» рамках Тижня математики і фізики у ДНЗ «Шумське професійно-технічне училище».

Структурними компонентами конкурсу стали: «Вибір правильної відповіді із трьох запропонованих» (1-й тур), відповіді учасників на запитання однієї з п’яти категорій знань: «Математика і перукарська справа», «Математика і механізація», «Математика і будівництво», «Математика і кулінарія» (2-й тур), фінальний тур із завданнями однієї з тем: «Історія математики», «Практична математика», «Математика і мистецтво, спорт, інші науки».

Учасниками ерудит-шоу були представники кожної з навчальних груп двох перших курсів. Переможцями стали Дячук Віталій з 22 групи механізації с/г виробництва і Саврук Тетяна з 14 групи спеціальності «Кухар, кондитер». Змагальна атмосфера заходу, разом з тим, відзначалася щирістю, доброзичливістю, толерантністю взаємовідносин учасників, членів журі та глядачів.

Формуванню суб’єктності молодих фахівців, розвитку мотивації пізнавати нове у математичній і професійній сферах, піднесенню громадської активності учнів у підготовці та участі в подібних інтелектуальних позаурочних заходах, сприяли партнерське керівництво педагогічного колективу, безпосередня участь директора навчального закладу Ф. П. Куца, його напутні слова та нагородження і стимулювання переможців та учасників інтелектуального змагання.

Методичні матеріали ерудит-шоу «Математика і професія» (сценарій і презентація), які є авторською розробкою викладача математики, спеціаліста вищої категорії, вчителя-методиста, Відмінника освіти України В. М. Антонюка, оприлюднено для широкого педагогічного загалу в Бібліотеці методичних матеріалів Національної освітньої платформи «Всеосвіта» за посиланням: https://vseosvita.ua/library/metodychnyi-material-erudyt-shou-matematyka-i-profesiia-777746.html

В завершальний день тижня математики і фізики проведено тематичне віртуальне інформування учнів через соціальні мережі Viber, Telegram, Facebook: «Сучасні навчальні Інтернет-платформи». Фактажем заходу послужили рекомендації МОН України «Дистанційні платформи для навчання, саморозвитку та отримання допомоги й перевіреної інформації» за посиланням:  https://mon.gov.ua/ua/news/distancijni-platformi-dlya-navchannya-samorozvitku-ta-otrimannya-dopomogi-j-perevirenoyi-informaciyi