Державний навчальний заклад "Шумське професійно-технічне училище"

День відкритих дверей

    6 березня у ДНЗ "Шумське ПТУ" відбувся день відкритих дверей. Захід проходив в рамках тижня професії "Кухар, кондитер". Його організацією займались майстри виробничого навчання цього профілю: Токарчук І. В. та Тимощук О. Я. разом із учнями 34 групи. 

  Дійство відбувалося в два етапи: 

І - інформаційно-творчий, в ході якого усі запрошені мали змогу отримати інформацію про професії нашого училища, яку висвітлила заступник директора  Дмитришина Г. В. Саме з її змістовного, пізнавально-інформатичного виступу розпочався День відкритих дверей.

Для емоційної розрядки у виконанні учнів 11 і 21 групи прозвучала пісня " Українська родина"

ІІ етап - проведення майстер класу. В ході  даного етапу усі бажаючі мали змогу взяти участь у приготуванні та оформленні десертів. Майстер клас провели Токарчук І. В. та Тимощук О. Я.

  На завершення усіх гостей запросили до фуршетного столу і   пригостили різноманітними смаколиками.

Тиждень професій «Кухар, кондитер»

Тиждень  професій «Кухар, кондитер» — це одна із форм роботи викладачів, майстрів і учнів,  спрямована на під­вищення якості навчання, професійної підготовки й розвитку творчої діяльності.

        Заходи, що  проводилися у межах тижня, сприяли поглибленню взаємозв’язків між теоретичними знаннями й виробничим навчан­ням та мали за мету вдосконалити майстерність учнів. Колективна методична робота майстрів виробничого навчання й викладачів професійного циклу є найбільш ефективною. Доказом  цьому є тиждень професії «Кухар. Кондитер», який пройшов з 04 по 07 березня в стінах Державного навчального закладу «Шумське професійно-технічне училище».

Розпочався тиждень урочистою лінійкою і конкурсом тематичних стінгазет, де переможцями стали учні 24 група.

04 березня, під час уроку  виробничого навчання, учнями 14 групи (майстер в/н Данильчук Ю. К), було проведено майстер клас по приготуванню млинців та виробів з них. Учні поглибили свої знання та майстерність не тільки з приготування страв, а й розповіли про обрядову кухню, адже урок проходив в тиждень «Масниці».

 05 березня викладач спецдисциплін Дзьоба Л. М. провела виховний захід на тему : «Фаст-фуд: швидка їжа – повільна смерть». Присутні переглянули презентацію про історію розвитку фаст-фуду, почули цікаві факти приготування і шкоду цієї їжі. Також переглянули відеоролики по приготуванні картоплі фрі, підсилювач смаку і статистичні данні по впливу фаст-фуду на здоров’я. Активну участь у заході прийняла 14 група.

Цього ж дня відбувся І етап училищного конкурсу фахової майстерності серед здобувачів фахової освіти з професії «Кухар» 4 кваліфікаційного розряду. В конкурсі брало участь 5 учнів з 24 групи (Вознюк Ольга, Кравчук Юля,Терещук Соломія, Соколюк Ірина, Климюк Ольга).

Конкурс проводився у два тура.

Теоретичний тур передбачав перевірку професійно-теоретичних знань і включав в себе виконання тестових завдань протягом 1 астрономічної години.

Завдання практичного туру виконувались протягом 3 астрономічних годин та включало в себе приготування філе курячого фаршированого з складним гарніром і яблука в тісті.

Критерії оцінювання проводили згідно з дотримання норм приготування страви та десерту, оформлення, смакові якості та відпуск, а також дотримання санітарії та гігієни під час роботи.

07 березня методична комісія підвела підсумок по пройденому тижні.

Бронзові призери області

Бронзові призери області з баскетболу 3х3 серед закладів професійної освіти

Інтерактивний урок біології

  04 березня 2019 року вдало пройшов інтерактивний урок біології, проведений викладачем Гук Т.Ф з учнями ІІ курсу на тему: «Вплив генотипу і фактів зовнішнього середовища на розвиток організму. Діагностування вад розвитку людини та їх корекція». З метою поглиблення знань про різноманітність спадкових хвороб та вад розвитку. Тетяною Федорівною підготовлено фотовиставку  «Генні мутації» відеопрезентацію «Вроджені хвороби». Учні мали змогу переглянути та обговорити мультфільми-анімації, розв’язати проблемні ситуації, виконати біологічний диктант. Формуючи здоров’язберігаючі компетентності спільно дійшли висновку про те, що краще успадковувати таланти ніж хвороби.

Той, хто формував світ…

      До 170-річчя від дня народження Івана Павловича Пулюя, українського фізика та перекладача, в ДНЗ «Шумське ПТУ» був проведений відео лекторій «Життя в ім’я науки та України». Під час заходу присутні познайомилися з біографією та життєвим шляхом видатного вченого, переглянули відеоматеріал  «Велич особистості» телеканалу «Рада», висловили власну оцінку універсальності генія. Лейтмотивом заходу звучали слова Вільгельма Форманна про те, що професор Іван Пулюй був не тільки найвизначнішим фізиком Австро-Угорщини, він належав до тих, хто у другій половині XIX- на початку XX ст. формував світ.