Державний навчальний заклад "Шумське професійно-технічне училище"

Всеукраїнський конкурсу професійної майстерності по професії «Кухар»

2 квітня 2019 року учениця 24 групи ДНЗ «Шумське ПТУ» Соломія Терещук прийняла участь в ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності по професії «Кухар».

Тренінг «Залучення громадян»

  Для жителів Шумської об’єднаної територіальної громади відбувся тренінг «Залучення громадян». 
Учасниками заходу стали учні ДНЗ "Шумське ПТУ". Вони  мали можливість дізнатися про форми та методи залучення громадян до прийняття рішень владою, обговорили важливість участі кожного та вплив цієї участі на розвиток громади в цілому.
  Захід став можливим завдяки участі Шумської ОТГ в Програма DOBRE та є частиною її компоненту «Покращення через залучення громадян»
Ivanna MryhaДмитро ЯкимецьГО "Громадський центр "Нова генерація".

Мандрівка до Азії

  Поринути в атмосферу східних мелодій, кольорів, пахощів, костюмів мали змогу педагоги та учні нашого училища під час бінарного уроку виробничого навчання та географії, «Традиційна кухня країн Азії», проведеного у 24 групі майстром виробничого навчання професії, кухар кондитер Мельник Г.П. та викладачем географії Півень Н.В. Дівчата і хлопці в одязі країн Індії, Китаю, Японії, Грузії призентували їх економіко – географічне положення, населення, промисловість, транспорт, зовнішню торгівлю, культуру.

  Учні – кухарі демонстрували національні страви, пригощали індійським морозивом, розкрили секрети Китайської чайної церемонії. Завершився урок дегустацією приготовлених смаколиків. Завдяки творчому підходу організаторів кожен із присутніх дозволив собі розкіш побачити своєрідність та відчути присутність країн Азії.

За рамками буденного

«Модернізм. Поезія кінця ХІХ початку ХХ століття». За такою темою підготувала та провела урок-творчу майстерню з учнями І курсу викладач зарубіжної літератури Л. Г. Лівар. Як сам напрям у мистецтві, так і форми роботи, були незвичними: презентація та захист проектів-лепбуків, хмара тегів, печворків. А ще учні читали вірші, слухали музику, обговорювали картини. Хлопці з 14 групи виконували ролі літературних напрямків, а з 12 групи – імпровізували поетів символістів. Переглянули поетичний марафон на каналі «Ютуб», у виконанні учнів та викладачів училища, розв’язували тестові завдання. Навчаючи через гру, Люба Григорівна допомогла присутнім зазирнути за рамки буденного, щоб ще раз пересвідчитись у тому, що література робить наше життя яскравим, насиченим, допомагає зрозуміти своє призначення в цьому світі.

День відкритих дверей

    6 березня у ДНЗ "Шумське ПТУ" відбувся день відкритих дверей. Захід проходив в рамках тижня професії "Кухар, кондитер". Його організацією займались майстри виробничого навчання цього профілю: Токарчук І. В. та Тимощук О. Я. разом із учнями 34 групи. 

  Дійство відбувалося в два етапи: 

І - інформаційно-творчий, в ході якого усі запрошені мали змогу отримати інформацію про професії нашого училища, яку висвітлила заступник директора  Дмитришина Г. В. Саме з її змістовного, пізнавально-інформатичного виступу розпочався День відкритих дверей.

Для емоційної розрядки у виконанні учнів 11 і 21 групи прозвучала пісня " Українська родина"

ІІ етап - проведення майстер класу. В ході  даного етапу усі бажаючі мали змогу взяти участь у приготуванні та оформленні десертів. Майстер клас провели Токарчук І. В. та Тимощук О. Я.

  На завершення усіх гостей запросили до фуршетного столу і   пригостили різноманітними смаколиками.

Тиждень професій «Кухар, кондитер»

Тиждень  професій «Кухар, кондитер» — це одна із форм роботи викладачів, майстрів і учнів,  спрямована на під­вищення якості навчання, професійної підготовки й розвитку творчої діяльності.

        Заходи, що  проводилися у межах тижня, сприяли поглибленню взаємозв’язків між теоретичними знаннями й виробничим навчан­ням та мали за мету вдосконалити майстерність учнів. Колективна методична робота майстрів виробничого навчання й викладачів професійного циклу є найбільш ефективною. Доказом  цьому є тиждень професії «Кухар. Кондитер», який пройшов з 04 по 07 березня в стінах Державного навчального закладу «Шумське професійно-технічне училище».

Розпочався тиждень урочистою лінійкою і конкурсом тематичних стінгазет, де переможцями стали учні 24 група.

04 березня, під час уроку  виробничого навчання, учнями 14 групи (майстер в/н Данильчук Ю. К), було проведено майстер клас по приготуванню млинців та виробів з них. Учні поглибили свої знання та майстерність не тільки з приготування страв, а й розповіли про обрядову кухню, адже урок проходив в тиждень «Масниці».

 05 березня викладач спецдисциплін Дзьоба Л. М. провела виховний захід на тему : «Фаст-фуд: швидка їжа – повільна смерть». Присутні переглянули презентацію про історію розвитку фаст-фуду, почули цікаві факти приготування і шкоду цієї їжі. Також переглянули відеоролики по приготуванні картоплі фрі, підсилювач смаку і статистичні данні по впливу фаст-фуду на здоров’я. Активну участь у заході прийняла 14 група.

Цього ж дня відбувся І етап училищного конкурсу фахової майстерності серед здобувачів фахової освіти з професії «Кухар» 4 кваліфікаційного розряду. В конкурсі брало участь 5 учнів з 24 групи (Вознюк Ольга, Кравчук Юля,Терещук Соломія, Соколюк Ірина, Климюк Ольга).

Конкурс проводився у два тура.

Теоретичний тур передбачав перевірку професійно-теоретичних знань і включав в себе виконання тестових завдань протягом 1 астрономічної години.

Завдання практичного туру виконувались протягом 3 астрономічних годин та включало в себе приготування філе курячого фаршированого з складним гарніром і яблука в тісті.

Критерії оцінювання проводили згідно з дотримання норм приготування страви та десерту, оформлення, смакові якості та відпуск, а також дотримання санітарії та гігієни під час роботи.

07 березня методична комісія підвела підсумок по пройденому тижні.