Державний навчальний заклад "Шумське професійно-технічне училище"

Стрільби 2020

 Відповідно до програми предмета Захист Вітчизни з учнями ІІІ курсу нашого училища проводилась початкова вправа  стрільб з Автомата Калашникова бойовими патронами.

 Перед стрільбами учні відвідали військову частину 3215 м Тернопіль, де ознайомились з  життям і побутом, розпорядком дня військово-службовців строкової служби, а також з умовами вступу на військову службу за контрактом.

 Приємно вразила учнів училища, майбутніх військово-службовців, екскурсія до  музею бойової слави військової частини. Учасників екскурсії ознайомили з історією в/ч її бойовою славою та героями які приймали участь в бойових діях на Сході  нашої країни.

  У музеї учні мали можливість ознайомитись з зразками сучасної зброї і боєприпасів, засобами зв’язку і засобами надання домедичної допомоги. Несподіванкою для учнів було те, що експонати музею можна було брити в руки приміряти до себе і фотографуватись із ними. Після екскурсії на стрільбищі в/ч були організовані учбові місця для вивчення матеріальної частини АК, розбирання і складання автомата, тренування для стрільби лежачи, надання домедичної допомоги.

 Пройшовши навчання на учбових місцях, юнаки виконували початкову вправу стрільб з АК.