Державний навчальний заклад "Шумське професійно-технічне училище"

29 вересня вшановуємо пам'ять жертв масових розстрілів цивільних та військовополонених, які здійснювали нацисти під час окупації в 1941–1943 роках.

Криваві події в Бабиному Яру стали однією з наймасштабніших каральних акцій Другої світової війни. За різними оцінками, тоді загинуло від 100 до 150 тисяч осіб, яких окупанти вважали «зайвими». Не було винятком і невеличке містечко Шумськ, де єврейське населення було  зігнане в гетто і в липні 1942 року  більшість жителів цих гетто були розстріляні - а це як мінімум 2400 чоловік.  
Учні ДНЗ "Шумське ПТУ" пройшли стежками, де колись було розміщене гетто, прослухали короткий екскурс про становище населення та рівень розвитку тодішнього міста, а ще відвідали меморіал, невинно вбитим та вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання. 
Подібні заходи є свідченням того, що в колективній пам’яті народу подібні скорботні події не мають жодних часових проміжків і будь-яких термінів – вони завжди живі, так само, як є живим біль втрати за кожним, хто пройшов дорогою смерті й поліг у братській могилі Бабиного Яру.