Тиждень професій «Кухар, кондитер»
Тиждень професій «Кухар, кондитер» — це одна із форм роботи викладачів, майстрів і учнів, спрямована на підвищення якості навчання, професійної підготовки й розвитку творчої діяльності.
Заходи, що проводилися у межах тижня, сприяли поглибленню взаємозв’язків між теоретичними знаннями й виробничим навчанням та мали за мету вдосконалити майстерність учнів. Колективна методична робота майстрів виробничого навчання й викладачів професійного циклу є найбільш ефективною. Доказом цьому є тиждень професії «Кухар. Кондитер», який пройшов з 04 по 07 березня в стінах Державного навчального закладу «Шумське професійно-технічне училище».
Розпочався тиждень урочистою лінійкою і конкурсом тематичних стінгазет, де переможцями стали учні 24 група.
04 березня, під час уроку виробничого навчання, учнями 14 групи (майстер в/н Данильчук Ю. К), було проведено майстер клас по приготуванню млинців та виробів з них. Учні поглибили свої знання та майстерність не тільки з приготування страв, а й розповіли про обрядову кухню, адже урок проходив в тиждень «Масниці».
05 березня викладач спецдисциплін Дзьоба Л. М. провела виховний захід на тему : «Фаст-фуд: швидка їжа – повільна смерть». Присутні переглянули презентацію про історію розвитку фаст-фуду, почули цікаві факти приготування і шкоду цієї їжі. Також переглянули відеоролики по приготуванні картоплі фрі, підсилювач смаку і статистичні данні по впливу фаст-фуду на здоров’я. Активну участь у заході прийняла 14 група.
Цього ж дня відбувся І етап училищного конкурсу фахової майстерності серед здобувачів фахової освіти з професії «Кухар» 4 кваліфікаційного розряду. В конкурсі брало участь 5 учнів з 24 групи (Вознюк Ольга, Кравчук Юля,Терещук Соломія, Соколюк Ірина, Климюк Ольга).
Конкурс проводився у два тура.
Теоретичний тур передбачав перевірку професійно-теоретичних знань і включав в себе виконання тестових завдань протягом 1 астрономічної години.
Завдання практичного туру виконувались протягом 3 астрономічних годин та включало в себе приготування філе курячого фаршированого з складним гарніром і яблука в тісті.
Критерії оцінювання проводили згідно з дотримання норм приготування страви та десерту, оформлення, смакові якості та відпуск, а також дотримання санітарії та гігієни під час роботи.
07 березня методична комісія підвела підсумок по пройденому тижні.